őrségi köszöntő őrség építészete őrség őrségi szálláshelyek kapcsolatŐrségi programok

Őrségi látnivalók

Őrségi Nemzeti Park

Őrségi gasztronómia
ŐRSÉGI PROGRAMOK 2016

Virágzás napjai - Őriszentpéter
május 13-16.
Négynapos művészeti fesztivál, mely minden évben Pünkösdkor kerül megrendezésre. Előadói estek, színházi előadások, filmbemutatók, koncertek, kiállítások alkotják a programot.

Őrségi Vásár - Őriszentpéter
június 24-26.
Az Őrségi Vásárt az országos "nagyvásárok" között tartják számon. Ezen a júniusi hétvégén több tízezer ember keresi fel az Őrséget. Sportrendezvények, kulturális bemutatók, koncertek, kiállítások színesítik a vásárt.

Nemzetközi Fazekastalálkozó - Magyarszombatfa
július 8-10.
Fazekastermékek három napig tartó vására, a legjobb termékek kiállítása, korongozó bemutató és verseny, sokszínű kulturális, sport és szórakoztató programok. A rendezvényre vajdasági, burgenlandi, romániai résztvevők is érkeznek.

Völgyhídi Vásár - Nagyrákos
Július 15-17.
A hagyományos kirakodóvásáron kézművesek és népművészek árulják portékáikat.
A kicsik kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A várás ideje alatt rendezik meg a településről elszármazottak találkozóját is.

Hétrétország - Őriszentpéter
augusztus 13-21.
Tíz napon át zajló fesztivál az Őrségben. A program irodalmi, zenei, színházi és filmes eseményekből, gyermekrogramokból áll. Emellett kialakult egy sajátos műfaj is, a nyitott porták látogatása, ahol nem csak a látnivalók miatt időzhetnek szívesen, hanem egy-egy jóízű beszélgetés kedvéért is.

Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál - Őriszentpéter
szeptember 23-25.
A rendezvény kulturális és muvészeti programokkal, humoros gyermek- és felnőtt vetélkedőkkel várja a családokat. Tökételek, tökcsoda-termények versenye, tökkirály-választás, tökfaragás, töklámpás felvonulás.